" F l o w e r "

flaw

Hi babe, have fun here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





3 Work Pants For Women}
Wednesday, 20 July 2016 | 21:08 | 0Comment


Bismillah & Selamat Hari Raya too all Muslims and people that celebrate Hari Raya together with us #LOVE 

Haa, today Haneem wanna write & share about something serious (i guessed)
Memandangkan haneem dah 21 & i need to work on my image / personalities, so i need to improve my styles (from head to toe)
 #LIFEISABLESSED
Instead of focusing on top/scarves/makeup, haneem nak share about PANTS 
#SELUARPUNPENTING
kan? So, harini kita akan talk about,,,,,,
Semua orang tahu tak what kind of work pants yg kita patut ada as a woman?
Takkan nak stick to black slacks/plain skirt utk pegi pejabat ye dok?
As a woman, bnyk yg kita kena pelajari sbb wanita melayu mostly pki outfit simple utk pergi krja contohnya macam baju kurung. Alasan lapuk yg diberikan adalah, sopan & cantik.
let me tell you one thing, kalau kita pakai workpants yg up-to-date pun, kita tetap nampk cantik & sopan. janji tahu nak digayakan bila & dengan apa +dimana kan ?
But nowadays, dalam pemerhatian saya, wanita moden pada alaf ini dah berani nak pakai something BOLD & DIFFERENT <3
tapi, kadang-kadang kita akan confuse, but haneem kan ada, so haneem akan share seberapa bnyk yg boleh dgn korang <3
okay, so let's begin






Seluar slim fit is a must have items in you wardrobe. Tak ada kekurangan dekat seluar ni sbb it fits perfectly + yr legs will looked long & you guys nampak muda, modern and pretty. Selalu kita teringin nak pakai but kita takut kalau bentuk kaki tak menarik @ orang pandang kita pelik. But sebenarnya, slim fit trousers lg cantik dipakai compare to normal slacks @ trousers biasa yg straight cut. you guys boleh mix & match dengan few long blouse & shirt + covered dengan blazer & it will be such a perfect combination. haaa, jgn lupa pki stilletto/heels, it can makes you looked sophisticated dengan seluar slim fit. TRY IT ON GIRLS <3 takkan tk tnak try kot ? #SHARINGISCARING 


Sumber : Google 






Nowadays, palazzo pants pun is getting spotlight & tempat di hati wanita muda sbb designnya yg simple but elegant sesuai utk wanite ke pejabat. Like the image yg haneeem shared above, you will looked much taller than you height & you goes looked great. isn't it? Memakai palazzo & baju yg ssuai ke pejabat membuatkan kita as woman rasa more confident to be a career lady. Sometimes, bila kita go for a meeting @ jumpa clients, we must give a good impression dkt org yg tgok kita from head to toe. Kalau pemakaian kita biasa & tak ranggi @ up to date, mostly clients akan pandang kita biasa2 and kepercayaan and trust akan biasa je. but kalau kita yakin and gayakan gaya terkini, org pun berani nak dekat dgn kita + percaya yg kita mmpu buat kerja dgn baik (kena seiring la, kerja dgn pemakaian. k?). #PALAZZOPANTSISAMUSTHAVEITEMS


Sumber: Google





Wahh, nama dia culottes ? apa itu ? Tak pernah dgr pun, Haaa, kalau tgok gambar cam tak?? culottes ni dah take over our fashion industry dah in my opinion sbb seluarnya yg lebar & sedikit singkat membuatkan ia nampak mcm mini palazzo. isn't it ? cuma palazzo agak ketat di bahagian paha but culottes trousers ni sangat lebar & ala-ala boxy sikit. Culottes trousers sesuai utk sesiapa yg want attention (in a proper way) but still nampak very modest sbb dia tak nampak butt shape. bukankah itu complexion yg every woman lalui ? but, with culottes korang tk perlu risau, sbb dia very comfy & suitable utk semua orang (even pendek mcm saya & mama). #CULOTTES

haaa, bnyk pulak haneem tulis entry kalini. but still tak tahu nak bli dekat mana?
shopping online kan hado ?
online shoppers boleh trus bukak ZALORA
KHAS UNTUK PARA WANITA <3
*yang guys kalau nk belikan utk ibu @ yg tersayang pun boleh*
BANYAK SALE PULAK TU
Zalora is the best online shopping websites <3


lots of love, Haneem.  


“Fashion is what you’re offered four times a year by designers. And style is what you choose.” — Lauren Hutton