" F l o w e r "

flaw

Hi babe, have fun here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





Rezeki Itu Perlu Dikongsi}
Saturday, 30 July 2016 | 08:23 | 0Comment

Assalamualaikum .
Haaaa, this time, haneem is gonna write about
"REZEKI ITU PERLU DIKONGSI"
Haneem taknak terangkan rezeki maksud blabla semua tu. 
Haneem nak bercerita kisah rezeki
(Pls pandang dari sudut positif)

Pisang Goreng

Alkisahnya harini mama abah pergi rumah abang, dan selalunya waktu weekend mcm ni, anak murid abang boleh masuk rumah nak main PS4 & they seems enjoy dgn keadaan tu & we talked mcm adik-beradik (kadang-kadang, layan strangers mcm family ni tak salah). Ontheway nak pergi rumah abang, we bought SUBWAY for our family members & i didnt expect to see lots of students utk masuk dlm rumah. Mama cakap " Aunt makan dlu tau, maaf sbb korang kena tgok " (adab tak semestinya yg muda kena hormat yg tua, sebaliknya pun bolehh brlaku) & after dh habis late lunch tu, mama abah said " Akk, tunggu kejap eh, mama nak keluar dgn abah pergi beli smthng nak jamu anak murid abang " . Dalam 15 minit mama abah sampai with handful of pisang goreng & ubi goreng. anak murid abang were so happy and benda tu kita boleh nampk riak wajah diorg. btw they called my mom "maktok" & abah as "wa" . me pulak diorg pggl "makcik" Terasa diri ini tua sikit. HAHAH,and you know, bila mama abah kasik diorg makan, the happiness yg ditunjukkn tu tak boleh nak digambarkan dgn kata-kata & diorg sentiasa cakap "terima kasih" ats apa pun yg diberi. after that, kitorang puun ciao dr rumah abang & omw nak bli kain tudung haneem , mama said yg "dalam hidup ni tk boleh berkira, ada sikit, kita bg cara sikit, ada bnyk kita bg cara bynk. kalau tak ada langsung kita senyap ja & jgn bg harapan. k?" semoga kita boleh beristiqomah dalam berkongsi rezeki. tangan yg memberi itu lebih baik dari tangan yg menerima #SHARINGISCARING

harapnya korang boleh dapat input yg baik
dari apa yg haneem kongsi, k?
Komen di bawah untuk sebarang feedbck <3


love,
Haneem