" F l o w e r "

flaw

Hi babe, have fun here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





End of 3rd Semester}
Saturday, 25 November 2017 | 01:41 | 0Comment

Alhamdulillah and assalamualaikum everyone. As you can read from the title above, i'm on my weekend of week 16 and akan habis this sem on week 17. After that, we will have our typical final exam. Doakan ppl <3 . Its kinda sad and happy you know to end my sem 3 as i'll face a new semester but w/out my bf besides me. lol clingy sangat. No lah, i hope dia akan intern dengan baik. Aamiin. 

Pre-registration for next semester pun dah siap buat and can't wait to explore new subjects. konon sangat.  Plus 2017 has been such a great year for me and i hope that 2018 will be better in shaa Allah. I'm not hoping too much but i guessed my hardworks will pay off. I wish I have my family members with me and my bitches around ft bf . It will be complete circle you know. 

I wanna share you guys a story and my opinion on person who think they are religious enough and can talk down about other people. I pernah dengar this story and I terkejut bcs it comes out from a mouth of religious person la. How can you say yang orang tidak seagama dengan hang tu rendah taraf dari hang? Eventhough kita tahu Allah dah berfirman yang Islam tu memang ajaran sebenar but merendahkan agama orang lain adalah totally wrong. Kita belum tentu tahu yang kita ni gerenti Islam sampai kita tua and mati dan mereka yang direndahkan taraf ni akan confirm masuk neraka sbb depa tak seagama dengan hang. Think twice people. Merendahkan dan memperlekehkan orang  lain punya kepercayaan ni tak boleh sebenarnya. Nak bagi dakwah dekat orang lain pun ada cara yang tersendiri.

Jangan rasa ilmu di dada ni dah tinggi sangat sampaikan nak mendabik apa yang ada. Seharusnya kita kena humble sbb lagi banyak kita tahu , lagi banyak benda yang kita tak tahu sbb ilmu Allah ni sangat luas. Saya akui, i'm not a religious person, tak ckup pun serba serbi dari agama, but kita try la untuk jadi lebih baik. kan? Cuma kadang this kind of people dia tak sedar yang merendahkan taraf orang lain akan membuatkan kita macam taknak jadi like them. In my opinion, i rasa orang yang rasa diorang ni dah baik sangat ni diorang lack of common sense. IDK why maybe i sorang je rasa mcm tu, but i know some of you guys boleh relate dengan apa yang i rasa.

I pernah lalui bnda ni daripada I kecik sampai besaq and i rasa hypothesis ni mmg boleh diterima sbb mosty orang yang rasa dia ni alim enough dia akan kurang common sense and orang takkan tahu dia buat jahat sbb boleh dikaburi dengan perwatakan dia yg so called alim ulamak munawarak (wtvr yang you panggil). Don't you think so ?

Itu just opinion seketul haneem .  Maafkan segala kekurangan. Thank you guys sbb sudi baca. Bye2 <3